İZMİR / BORNOVA - Yaka Şengül Mustafa Karaca Ortaokulu

Okul Gelişimi Yönetim Şeması

31-01-2023

Okul Gelişimi Yönetim Ekibinin Görevleri

1-Okul Müdürü: Okul gelişiminin sürekliliğinden sorumludur.

·        Planlı okul gelişimi için gerekli planlama, organizasyon ve görevlendirmeleri yapar.

·        İlgili bakanlık birimleri ile koordinasyonu sağlar.

·        Okul-Üniversite işbirliğini sağlar

·        Okul Personelinin gelişimini sağlar

2-Projeden sorumlu Müdür Yardımcısı: Okul gelişiminde okulun yönetim kadrosunu temsil eder. Gelişim sürecinin yürütülmesinde gerekli okul içi koordinasyon ve organizasyondan sorumludur.

·        OGYE' nin toplantılarını düzenler, üyeleri toplantıya çağırır ve toplantılarda kullanılacak her türlü dokümanın çoğaltılmasını ve dağıtılmasını yapar.

·        Okul müdürünün katılmadığı toplantılara başkanlık yapar.

·        Kalite çemberlerin oluşturulması için gerekli ön hazırlıkları yapar ve çemberlerin çalışmalarını izler

·        Okul gelişimi ile elde edilen gelişmelerin okul çalışanlarına iletilmesini sağlar

·        Okul personelinin gerekli eğitimleri alabilmesi için yapılan hizmet içi kurslarına katılmalarını organize eder

3-Öğretmen: Planlı okul gelişiminde okul öğretim kadrosunu temsil eder. Okul gelişimi basamakları içerisinde yapılacak her türlü çalışmanın planlanması, organizasyonu ve yürütülmesinden sorumludur.

·        Seçildikleri Kalite Çemberlerini OGYE'de temsil ederler

·        Kalite çemberlerinin amaca yönelik olarak etkili bir şekilde planlarını uygulamalarında onlara rehberlik ve liderlik yapar.

·        Eğitim süresi ve eğitim sonrasında öğrencileri izlerler. Mezunların işe yerleştirilmesine veya kendiişlerini kurmalarına rehberlik ederler. Ayrıca okulda bulunmalı diye düşündüğümüz, İşe Yerleştirme ve İzleme Çemberinde görev yaparlar.

·        Kalite Çemberleri'nin planladıkları çalışmaları gerçekleştirmeleri için gerekli organizasyonu sağlarlar.

·        İş sektörleri ile işbirliği ve koordinasyon sağlarlar.

·        Kalite Çemberleri'nin planlamalarındaki zamanlamayı izlerler.

4-Rehber Öğretmen: Okul-Veli, Okul-Çevre işbirliğinin gerçekleştirilmesi ve öğrenci başarısının arttırılması çalışmalarına rehberlik ve danışmalık ederler.

·        Öğrenci başarısının arttırılmasına yönelik çalışmalara rehberlik ve danışmanlık eder.

·        Kalite Çemberleri'nin etkinliğinin ve verimliliğini arttırıcı uygulamaların düzenlenmesinde rol alır.

5-Destek Personeli: Okul çevresini, binasını, fiziki kaynaklarını, ekipmanlarının güvenliğini, düzenini, temizliğini ve etkili kullanımını sağlar.

·        Okul- Çevre temizliğini ve güvenliğine yönelik çalışmaları düzenler ve yürütür.

·        Okul ekipmanlarının ve eşyalarının korunması, temizliği ve etkili kullanılması ile ilgili çalışmaları düzenler.

·        Okulun güvenliğine yönelik çalışmaların organizasyonunda rol alır.

6- Veli: Okul Çevre ve Okul- Veli işbirliğini geliştirirler.

·        Okulun çevre ve veliler ile işbirliğinin gelişmesine yönelik çalışmalarda rol alır ve organize ederler.

·        Okulun fiziki kaynaklarının geliştirilmesine katkıda bulunurlar.

·        Okulun tanıtımı çalışmalarını organize ederler.

7- Öğrenci: Okul gelişimine yönelik çalışmalarda öğrencileri temsil ederleri

·        Öğrencilerini isteklerini, görüşlerini ve sorunlarını OGYE'ye iletirler.

·        Öğrencilerle yapılacak sosyal ve kültürel çalışmaları organize ederler.

8-Okul Koruma Derneği Temsilcisi: Okulun parasal kaynaklarının geliştirilmesine ve bu kaynağın en verimli şekilde kullanılmasına katılırlar.

·        Elde edilen kaynakların kalite çemberlerinin yapacakları çalışmalarda kullanılmasını organize eder ve denetler.

9- Okul Aile Birliği Temsilcisi: Okul, Çevre ve okul, çevre işbirliğini geliştirir.

·        Okulda sosyal yardımlaşma etkinliklerini düzenleyip yürütür.

·        Öğrenci başarısının arttırılmasına yönelik yapılacak çalışmaların bütün velilere

Yayın: 31.01.2023 - Güncelleme: 31.01.2023 22:22 - Görüntülenme: 106