Yaka Şengül Mustafa Karaca Ortaokulu

WEB https://bornovayakakoyortaokulu.meb.k12.tr
Adres : YAKA MAH.YILDIZ SOK NO.16
VİZYON : MUTLU ÇOCUK,MUTLU ÖĞRETMEN, MUTLU OKUL, MUTLU GELECEK
MİSYON : Mutlu, özgüvenli, açık fikirli, araştıran-sorgulayan, öğrenmeye ve yeniliklere açık, yaratıcı ve eleştirel düşünen, akılcı, cesaretli, kendi öğrenmesinin sorumluluğunu alan, ulusal kültürünü özümsemiş, aynı zamanda küresel bakış açısına sahip lider kadrolarda yer alabilecek seçkin dünya insanları yetiştirmektir.
BAŞARILAR : 2014-2015 Eğitim -Öğretim yılında TEOG sınavında İlçe 4.sü olarak öğrencilerimiz iyi bir başarıya imza atmışlardır.

Servis :
Ulaşım : Yakaköy dolmuşları ve belediye otobüsleri
Yerleşim Yeri : İzmir’in Bornova ilçesinin 1000 nüfuslu ikinci büyük köyüdür. Aydın-Manisa kervan yolu üzerinde bulunması nedeniyle Anadolu Beylikleri döneminde kurulduğu rivayet edilmekte olup, köyde halen çok eski bir cami ve çeşmeler bulunmaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl Merkezine 22 km, İlçe Merkezine 12 km
Kontenjan Bilgileri :