T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BORNOVA - Yaka Şengül Mustafa Karaca Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

İzmir'in Bornova ilçesinin 1000 nüfuslu ikinci büyük köyüdür. Aydın-Manisa kervan yolu üzerinde bulunması nedeniyle Anadolu Beylikleri döneminde kurulduğu rivayet edilmekte olup, köyde halen çok eski bir cami ve çeşmeler bulunmaktadır.

 

 

           Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanır. Son zamanlarda açılan kahvaltı evleri de köye olan ilgiyi arttırmıştır. Köyde sağlık evi, ilköğretim okulu, PTT acentesi, su şebekesi, kanalizasyon vardır.

        Köyün girişinde seçilen alanda köy halkı okulun temelini atmış. Hayırseverlerinde yardımıyla kaba inşaatı tamamlanmış. Hayırsever bir kişi kendi ve eşinin adı okula verilmesi şartıyla okulun kalan işlerini tamamlamıştır. 18 Derslikli 3 katlı, Bilgisayar ve Fen ve Teknoloji laboratuarı, Teknoloji ve Tasarım Atölyesi, Kütüphanesi olan Okulumuz 2004 yılında hizmete açılmıştır. Civar köylerdeki öğrencilerinde taşınmasıyla eğitimine devam etmektedir.

     2012-2013 yılında eğitim sisteminde yapılan değişiklikle okulumuz Yaka Şengül Mustafa Karaca İlkokulu/Ortaokulu olarak ayrıldı. 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında Taşımalı Okul Sınıfından ayrıldı. Veliler çocuklarını kendi imkanları ile okulumuza getirmeye başladılar.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.10.2014 - Güncelleme: 11.01.2023 09:56 - Görüntülenme: 1881
  Beğen | 0  kişi beğendi